Akupunktur og Sports skade

Akupunktur kan være med til at nedbringe restitutionstiden efter en sportsskade betragteligt. Mange professionelle og amatører benytter akupunktur for at komme sig efter en skade og dermed forlænge deres karriere.

Det er klogt at dyrke regelmæssig lavintensitetstræning imellem dine hårdere træningspas. Præstationsatleter træner med en puls på maksimalt 85%, mens dit generelle træningsniveau skal være på 80%. Ved lavintensitetstræning har man en lavere puls (mindre end 80% af din maksimale puls). Regelmæssig træning på dette niveau mindsker risici for eventuelle skader på de dage, hvor du træner med høj intensitet (80% eller mere af din maksimale puls). Det er også vigtigt at strække ud før din træning.

Skader kan komme snigende eller være mere akutte, kan udløse ødem og den inflammatoriske proces skaber smerte. Jo før akupunkturbehandlingen gives efter en skade, desto større er virkningen. En tidlig behandling kan fjerne eller væsentligt reducere akutte smerter. Akupunktur kan mindske smerter og inflammation forbundet med muskelspasmer, påvirke sener, ledbånd og knogler, øge udholdenhed og koordination, afslappe nervesystemet og styrke immunforsvaret. Det er en gavnlig løsning for at komme sig over en skade eller for blot at holde sin krop sund.